PICOW Makelaardij uw NVM Aankoop makelaar

Behartigt alleen uw belang.
­
Veel mensen zoeken tegenwoordig hun droomhuis via internet. Dit gaat snel en u kunt bovendien heel eenvoudig huizen vergelijken.­ Echter, hoe vaak komt het niet voor dat mensen een huis kopen waarvan achteraf blijkt dat er veel te veel voor betaald is of iets anders mee mis is?
Het kan daarom geen kwaad om - ook al doet u een aantal zaken zelf - toch een adviseur in de arm te nemen die u voor vervelende scenario’s kan behoeden.
­
Goede redenen om PICOW Makelaardij in de arm nemen.
­
Oude huizen zijn geliefd, maar vertonen vaak ook mankementen. Als u geen bouwkundige bent, is het lastig om in te schatten welke maatregelen genomen moeten worden om het huis weer in goede staat te brengen. Pico kan vooraf al aardig inschatten welke investeringen u zult moeten doen.
Pas daarnaast op voor emotionele beslissingen. Juist als het op onderhandelen aankomt, is het zaak uw hoofd koel te houden. Door Pico voor u te laten bieden, is de kans veel kleiner dat u teveel voor een huis betaalt. Hij is immers alleen rationeel bij het huis betrokken, maar kan ook, dankzij zijn deskundigheid en ervaring, veel beter inschatten wat de werkelijke waarde is van het huis.­

­
De rol van PICOW Makelaardij bij het aankoopproces

 • behartigen van uitsluitend uw belangen
 • analyseren van uw woonwensen
 • het bezichtigen met u van passende woningen
 • Waardebepaling op basis van o.a. bouwkundige staat en omgevingsfactoren
 • professioneel onderhandelen met verkopende partij
 • regelen van alle juridische zaken
 • begeleiding tot bij de notaris
 • is ook na de oplevering beschikbaar voor vragen


Een woning kopen met PICOW Makelaardij ­doet u in zeven ­stappen.
­
Voordat u deze 7 stappen doorloopt is het verstandig vast een aantal keuzen te maken en gesprekken te voeren:

 • Kies PICOW Makelaardij als uw aankoop makelaar en kom langs voor een vrijblijvend gesprek
 • Kies uw hypotheek adviseur vraag een prijs opgaaf en maak een kennismakingsafspraak (hypotheek vorm, fiscale gevolg, pensioen, aflossing)
 • Kies uw notaris vraag een offerte en maak een kennismakingsafspraak (samenlevingscontract, testament, leveringsakte, hypotheekakte)

­
Stap 1: ­Geschikte woning zoeken­
PICOW Makelaardij raadt u aan op verschillende momenten van de dag eens een kijkje te nemen in de verschillende gemeenten en wijken die u bevallen. Daardoor krijgt u inzicht in de buurt en faciliteiten, zoals scholen en winkels.
Uiteraard kent hij de stad en kan hij u inzicht geven van de voors en tegens van een locatie.
­
Wij hebben een uitgebreid netwerk van collega NVM-makelaars. Hierdoor hebben wij als eerste inzicht in woningen die op de markt komen.
Dankzij onze jarenlange ervaring maken we snel een goede selectie uit het actuele aanbod.
U kunt natuurlijk ook zelf zoeken. Op Funda vindt u nagenoeg het volledige aanbod van koopwoningen in Nederland.
­
Stap 2:­­ Bezichtiging
Heeft u een huis bezichtigd dat u aanspreekt, dan regelt PICOW Makelaardij een tweede bezichtiging. Zo komt u er snel achter of de woning werkelijk aan uw wensen voldoet.­
Wij bekijken het huis met andere ogen. We letten op locatie, staat van onderhoud van de woning en eventuele gebreken en uiteraard ook de mogelijkheden. In sommige gevallen adviseren wij een bouwkundig specialist in te schakelen voor nader onderzoek. Op die manier kan de staat van onderhoud van de woning exact worden bekeken.
Ook hoort u van ons of er al meer bezichtigingen zijn geweest en welke biedingsprocedure wordt gehanteerd. Loop bij een bezichtiging ook even door de buurt.
­
Stap 3: Extra onderzoek­
Wanneer u concreet een woning op het oog hebt, doen wij extra onderzoek naar de woning. Denk dan bijvoorbeeld aan het checken van het verplichte energielabel, de bestemmingsplannen, de milieuaspecten en andere gegevens zoals van het Kadaster, gemeente, provincie of eventueel een Verenigingen van Eigenaars (VvE).­
­
Stap 4: Onderhandeling­
Als u een bepaalde woning wilt kopen, adviseren wij over de juiste biedingstrategie en een goed openingsbod. Deze onderhandelingen voeren wij u ook voor u uit. Onze taxateur Pico Wilbrenninck heeft veel ervaring met het bepalen van de juiste prijs. In de NVM-database voor woonobjecten kunnen wij bovendien zien wat de marktwaarde is van vergelijkbare woningen.
­
Verder helpen we u bij het vaststellen van de ontbindende voorwaarden. Op basis van deze voorwaarden kan een koopovereenkomst alsnog ontbonden worden. Welke biedingstrategie uiteindelijk gekozen wordt, is afhankelijk van de situatie.
Dankzij de ervaring van PICOW Makelaardij bent u verzekerd van een goed advies dat u veel geld kan besparen.
­
Stap 5: Ondertekening koopakte­
Accepteert de verkoper uw bod, dan wordt de koopovereenkomst opgesteld. We nemen de koopovereenkomst met u door om te zien of alle gegevens kloppen. Hierbij letten we in het bijzonder op de koopsom, de opleverdatum, de ontbindende voorwaarden en de lijst van zaken die de verkoper in de woning achterlaat. Is alles in orde, dan ondertekenen eerst de verkoper en daarna u de koopovereenkomst. Op het moment dat u een kopie van de door beide partijen getekende koopovereenkomst ontvangt gaat de drie dagen wettelijke bedenktijd in. Binnen deze tijd kunt u alsnog afzien van de aankoop. 
Wanneer de financiën rond zijn en ook eventuele andere ontbindende voorwaarden geen obstakel meer vormen dan vindt op de afgesproken opleveringsdatum de overdracht plaats bij de door u gekozen notaris.
­
Stap 6: Uw huis financieren­
Wanneer uw bod door de verkoper is geaccepteerd, is het voor u zaak de financiering rond te maken. Vaak sluit men hiervoor een hypotheek af. Aan de hand van de koopsom, eventuele verbouwplannen, uw eventuele eigen geld en de zogenaamde kosten koper (de kosten van de kadastrale inschrijving, overdrachtsbelasting en uw notariskosten voor het transport), kan ­uw hypotheek adviseur precies vaststellen welk bedrag u aan hypotheek nodig hebt en u adviseren over een hypotheek die bij u past. We bevelen u aan eerste gesprek met een hypotheek- tussenpersoon of financiële instelling te hebben voordat u een woning gaat zoeken zodat u weet in welke prijsklasse u kunt zoeken.
­
Voor de financiering van uw woning is een NWWI-taxatie nodig. Dat houdt in dat u een taxatierapport van een gecertificeerde taxateur nodig heeft.
PICOW Makelaardij als uw aankoopmakelaar en ook de verkopende makelaar mogen deze niet opstellen, omdat ze bij het onderhandelingsproces zijn betrokken. PICOW Makelaardij kan u wel helpen met het vinden van een gecertificeerde taxateur.
­
Stap 7: Notaris
De koper heeft het recht een notaris te kiezen. Het is aan te bevelen dit vast te doen als u een woning overweegt te kopen. Vraag gerust een aantal offertes op ter vergelijk.
­
Een paar dagen voor de levering krijgt u van de notaris een concept-leveringsakte en een nota van afrekening. Controleer altijd of alle gegevens kloppen.
Vlak voor de overdracht inspecteert u samen met ­Picow Makelaardij de woning om te zien of deze nog in de afgesproken staat is.
Daarna gaat u naar de notaris voor de akte van levering en de eventuele hypotheekakte. U betaalt (vrijwel altijd via de hypotheekverstrekker) de koopsom, de overige kosten en zo nodig de prijs van de overgenomen roerende zaken. De notaris zorgt dat de woning op uw naam wordt ingeschreven bij het Kadaster. Wanneer dit gebeurt is ontvangt u hiervan een uittreksel en van de notaris ontvangt u het eigendomsbewijs.
­
Heeft u na het lezen van bovenstaande nog vragen bel PICOW Makelaardij­dan gerust!
010-4568708­
­
­
­