PICOW Makelaardij uw NVM taxateur

U wilt de waarde weten van uw woning om de woning te verkopen? Maak dan ­een afspraak voor bij u thuis.­ Pico komt dat gratis en vrijblijvend de woning waarderen en spreekt met u de mogelijke diensten van PICOW Makelaardij met u door.

Heeft u­ een taxatie rapport nodig? ­(waar nodig ­NWWI gevalideerd)
Steeds meer geldverstrekkende instellingen eisen dat een gecertificeerde taxateur deze NWWI taxatie doet. Dat kan bij PICOW Makelaardij, uw­ NVM taxateur.­


Uniforme norm
NVM-makelaars hanteren tijdens het taxeren allen dezelfde norm voor het vaststellen van de oppervlakten: de Meetinstructie gebaseerd op de NEN2580. Het hanteren van één uniforme meetwijze levert als voordeel op dat NVM-taxaties van woningen op dezelfde manier plaatsvinden.
Dankzij de NVM-database die wordt bijgehouden door 4000 NVM-makelaars heeft uw NVM-taxateur meer referenties voor de taxatie tot zijn beschikking dan andere makelaars. Hierdoor kan een taxatie nog nauwkeuriger worden uitgevoerd.

Actuele regionale marktsituatie??
Door de actualiteit zijn wij zeer goed op de hoogte van de laatste marktontwikkelingen en de huidige regionale situatie. Een van de essentiële punten om de waarde van uw onroerend goed te bepalen.
Welke taxatiedoelen zijn er?
De waarde van uw woning is mede afhankelijk van het doel van de taxatie. Wij vragen daarom altijd vooraf naar het doel van de waardebepaling. Mogelijke doelen van een taxatie zijn: een hypotheek aanvragen, de waarde voor fiscale doeleinden bepalen of het afsluiten van een opstalverzekering. Bij elk van deze doelen horen bepaalde taxatiewaardes.­

Mogelijke waardes van een taxatie

 • Onderhandse verkoopwaarde vrij van huur en gebruik
  Dit is de hoogste waarde van de woning bij een ongedwongen en goed voorbereide verkoop. U hebt deze waarde nodig als u een woning (ver)koopt vrij van huur en gebruik. Deze waarde wordt onder andere gebruikt bij het aanvragen van de Nationale Hypotheek Garantie (NHG).
 • Herbouwwaarde.
  Dit is de waarde van een nieuw te bouwen gelijkwaardige woning, indien de huidige woning vernietigd wordt door bijvoorbeeld brand. U hebt deze waarde nodig wanneer u een opstalverzekering wilt afsluiten bij een verzekeraar.
 • Waarde in het economische verkeer.
  Deze waarde wordt gebruikt bij fiscale waarderingen zoals de inkomstenbelasting, de vennootschapsbelasting en bij de overdracht van onroerende goederen. U heeft deze waarde ook nodig bij aangifte of discussie met de Belastingdienst en de gemeente in verband met de onroerendezaakbelasting (ozb).


Wat houdt een taxatie-opdracht in?

Een opdracht tot taxatie is een opdracht tot het geven van een waarde-oordeel van een pand en het uitbrengen van een rapport daaromtrent. Een opdracht tot taxatie houdt geen opdracht tot het verrichten van een bouwtechnische keuring in.
PICOW Makelaardij ­taxeert op een afgesproken tijdstip uw woning. Hiervoor heeft hij het eigendomsbewijs, de kadastrale gegevens, ­stukken van de Vereniging van Eigenaren, erfpachtsvoorwaarden en bij voorkeur ook de tekeningen van uw woning nodig.­

Tijdens een taxatie let de NVM-makelaar op de volgende factoren

 • de staat van onderhoud;
 • de inhoud en de oppervlakte;
 • de functionele indeling;
 • de constructie en de gebruikte materialen, en de kwaliteit ervan;
 • mate van isolatie en energiezuinigheid;
 • verplichtingen en rechten, zoals overpad en erfpacht;
 • de ligging en de omgeving;
 • de marktsituatie


Hoe wordt de taxatie vastgelegd?
Wij leggen na de taxatie al onze bevindingen in een taxatierapport vast.
PICOW Makelaardij hanteert daarbij een uniform taxatiemodel: het model NVM-taxatierapport. Met dit rapport kunt u, afhankelijk van uw doel, bijvoorbeeld een hypotheekaanvraag doen. Het taxatierapport is geen garantie dat u de hypotheek of het geld krijgt.
Wanneer verschillende taxateurs uw woning taxeren, kunnen de uitkomsten verschillen. Een taxatie is immers een deskundige schatting van de waarde van uw woning.
Indien sprake is van een­taxatierapport ten behoeve van de financiering van uw huis is het rapport­­verplicht gevalideerd door een taxatie-instituut, bijvoorbeeld het NWWI. Deze validatie duurt gemiddeld een dag of drie. Hierdoor kan de rapportage iets langer duren.

Kan mijn aankoopmakelaar taxeren voor de financiering van mijn woning?
Nee, de taxatie voor de financiering dient te geschieden door een taxateur die onafhankelijk is, dus een makelaar die niet betrokken is geweest bij de aan- of verkoop van­ de woning.


­

Kosten

Elke taxatie of waardebepaling is anders.

Een waardepaling voor verkoop is GRATIS

Heeft u een officiële taxatie nodig gevalideerd door het NWWI of een andere taxatie?
Bel ons dan voor een vrijblijvende prijsopgave: 010-4568708 of 06-22904657.